The Region

Kortrijk Region

The Kortrijk region is the epitome of creativity and dynamic drive. That is why it has earned the reputation of Belgium’s top design region. Moreover, the area is well-known for its network of specialist SMEs. Their presence in niche markets and their focus on quality is one of the major reasons why the region holds such a strong economic position in Belgium and abroad.

Read more

Flanders

Tal van buitenlandse bedrijven en organisaties beschouwen Vlaanderen als de ideale testmarkt voor innovaties en nieuwe producten. Niet alleen is de koopkracht binnen België het hoogst in Vlaanderen, de regio vormt ook een Europese draaischijf van talen en culturen. Vlaanderen ligt op het kruispuntvan drie belangrijke Europese culturen: de Latijnse, de Germaanse en de Angelsaksische.
 
 

Belgium

België neemt een belangrijke plaats in op het economische schaakbord. Het is het 13de land ter wereld, zowel voor export als voor import (WTO 2012). België is een van de favoriete bestemmingen van de investeerders. Elk jaar worden er miljarden euro aan buitenlandse rechtstreekse investeringen verwezenlijkt.

Lees meer.

Eurometropolis

De regio Kortrijk maakt deel uit van de Frans-Belgische Eurometropool Kortrijk-Lille-Tournai. Vanuit de Eurometropool ben je binnen anderhalf uur in Parijs, Londen en Brussel.

Lees meer.